САСТАНАК ДИРЕКТОРА АГЕНЦИЈЕ И ГРАДОНАЧЕЛНИКА КРАГУЈЕВЦА

AСК 03.10.2023.

Приликом сусрета директора Агенције за спречавање корупције Дејана Дамњановића са градоначелником Крагујевца Николом Дашићем, договорена су, и за Агенцију и за грађане Крагујевца, важна питања: простор у коме ће радити подручна канцеларија коју ће Агенција отворити, као и простор за одржавање различитих обука о темама из надлежности Агенције за јавне функционере, представнике политичких субјеката, организација цивилног друштва и медије.

Опширније...

САСТАНАК ДИРЕКТОРА АГЕНЦИЈЕ И МИНИСТАРКЕ ПРОСВЕТЕ

AСК 02.10.2023.

На данашњем састанку директора Агенције за спречавање корупције Дејана Дамњановића и министарке просвете у Влади Републике Србије Славице Ђукић Дејановић разговарало се о заједничким активностима Министарства и Агенције у наредном периоду.

Опширније...

УЧЕШЋЕ ПРЕДСТАВНИКА АГЕНЦИЈЕ НА РЕГИОНАЛНИМ ДОГАЂАЈИМА У ОРГАНИЗАЦИЈИ КАНЦЕЛАРИЈЕ УН ЗА ПИТАЊА ДРОГЕ И КРИМИНАЛА

AСК 29.09.2023.

Агенција је током септембра узела учешће на догађајима у организацији Канцеларије УН за питања дроге и криминала. Представник Агенције је 19. и 20. септембра 2023. године учествовао на радионици у вези са применом УН Конвенције против корупције и механизма прегледа њеног спровођења, која је одржана у Бечићима. Радионица представља платформу која је окупила представнике државних институција, цивилног друштва и приватног сектора како би се разменила искуства, најбоље праксе и идеје за унапређење сарадње држава Западног Балкана.

Опширније...

САСТАНАК ДИРЕКТОРА АГЕНЦИЈЕ ДЕЈАНА ДАМЊАНОВИЋА И АМБАСАДОРА И ШЕФА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЕУ У СРБИЈИ Њ.Е. ЕМАНУЕЛА ЖИОФРЕА

AСК 27.09.2023.

Директор Aгенције за спречавање корупције Дејан Дамњановић састао се данас са амбасадором и шефом Дeлегације ЕУ у Србији Њ.Е. Емануелом Жиофреом.

Опширније...

ВИШЕ ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО У БЕОГРАДУ И АГЕНЦИЈА ЗА СПРЕЧАВАЊЕ КОРУПЦИЈЕ – УНАПРЕЂЕЊЕ САРАДЊЕ

AСК 19.09.2023.

Унапређење сарадње у поступцима откривања и процесуирања кривичних дела са елементима корупције био је повод за данашњи разговор главног јавног тужиоца Вишег јавног тужилаштва у Београду Ненада Стефановића и директора Агенције за спречавање корупције Дејана Дамњановића.

Опширније...

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ КАНДИДАТА ЗА ПОСМАТРАЧЕ ИЗБОРНЕ КАМПАЊЕ

AСК 18.09.2023.

Позивају се кандидати, који желе да обављају послове посматрања изборне кампање политичких субјеката у својству посматрача Агенције за спречавање корупције, да се пријаве на јавни позив за координатора и теренског посматрача за послове посматрања изборне кампање. Укупно се бира 130 посматрача.

Опширније...

ОБУКА „ФИНАНСИЈСКЕ ИСТРАГЕ“

AСК 15.09.2023.

У оквиру пројекта „Подршка јачању владавине права у Републици Србији“ (ЕУ за борбу против корупције и основна права), који заједнички финансирају ЕУ, немачко Савезно министарство за економску сарадњу и развој (BMZ) и Aустријска развојна сарадња (ADC), а за чију имплементацију су задужени GIZ, ADA, CPMA и Мисија ОЕБС у Србији, 14. и 15. септембра, одржана је прва од пет планираних обука за запослене у Aгенцији за спречавање корупције о откривање превара и истражим техникама, у организацији Међународне антикорупцијске академије.

Опширније...